Blog

Інноваційна програма в українському ВНЗ

На дисципліні близько сотні студентів вчитимуть комп'ютер думати за принципом людського мозку: мислити, розпізнавати та самонавчатись.

У національному університеті Львівська політехніка за ініціативи Львівського ІТ-кластеру, запровадять нову інноваційну навчальну програму з вивчення Системи штучного інтелекту. Вже з вересня 2017 року, студенти зможуть обрати цю навчальну бакалаврську спеціалізацію в рамках спеціальності Комп'ютерні науки.

В Україні студенти вперше зможуть отримати цінний досвід та долучитися до програми лише за результами ЗНО.

За словами співзасновника програми, викладача Львівської Політехніки та керівника освітнього напряму ІТ-Кластеру Зеновія Вереса, зараз є ідеальні умови, щоб створити таку програму в Україні.
Читайте також:Експерти ІТ-галузі показали майбутню епоху роботів: машини вже працюють замість юристів і лікарів.
"Є великий попит на знавців штучного інтелекту, це буде найбільш затребуваний напрямок протягом найближчих років. За 4 роки навчання Львівська політехніка випустить перших випускників цієї програми, які відразу почнуть працювати в галузі. Таким чином ми наблизимо Україну до світових лідерів", – розповів він.

Зазначимо, що штучний інтелект – це розділ комп'ютерної науки, де комп'ютер навчають думати за принципом людського мозку, тобто мислити, розпізнавати та самонавчатись. До найвідоміших розробок в сфері штучного інтелекту належать автомобілі з автопілотом (Tesla), системи перекладу мови в реальному часі (Google Translate), розпізнавання облич та мови (Skype Translate) тощо.
Читайте також: Четверта світова. Big Data

Наразі сфера штучного інтелекту вважається найперспективнішою і ще до кінця не вивченою на сьогодні. Найбільші індустріальні гіганти інтенсивно працюють над розробленням штучного інтелекту, залучаючи провідних науковців.

Наголошується, що навчальний план для програми Штучний інтелект розробляла робоча група з 40 осіб, в яку увійшли експерти львівських ІТ-компаній та викладачі Львівської політехніки. Такий симбіоз практиків та теоретиків дасть студентам найкращий результат, вважають учасники групи.

Нагадаємо,

Ілон Маск розповів, що буде з землянами через 20 років
за словами американського інженера та винахідника Ілона Маска уряд має ретельно контролювати штучний інтелект та задуматись про сенс людського життя у світі, де всю роботу за людей виконуватимуть роботи. Засновник Tesla і SpaceX також висловив думку, що невдовзі може відбутися злиття біологічного мозку з цифровим.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *